Mehmet Esra Cansız Kliniği, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hizmet sunacak ve klinik, Mehmet Cansız’ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle faaliyete geçti. Klinik, özellikle onkolojik, nörolojik ve diğer hastalıklar sonrası bakım ihtiyacı olan hastalara odaklanarak toplam 23 yatak kapasitesiyle hizmet verecektir.

Açılış etkinliğinde, Diyarbakır Valisi Karaloğlu da davetliler arasında yer aldı ve birlikte kurdele kesimi gerçekleştirildi. Vali Karaloğlu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bölge için sağlık ve eğitim alanında önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak üniversitenin uzun tarihine değindi. Üniversitenin bölge ve ülke çapındaki katkılarını öne çıkaran Vali Karaloğlu, hastanenin yüksek niteliklere sahip olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Dicle Üniversitesi’nin yeni hastane projelerine verdikleri destekten bahseden Vali Karaloğlu, Cansız ailesine katkıları için teşekkür etti. Açılışın ardından Vali Karaloğlu, hastane çalışanlarıyla birlikte hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un da katıldığı etkinlikte, Diyarbakır’ın sağlık hizmetleri ve eğitim alanındaki önemli bir merkezi olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bu tür desteklerle daha da güçlendirilmesinin memnuniyet verici olduğu ifade edildi. Açılışa, hastane çalışanları ve birçok davetli de iştirak etti.

Mehmet Esra Cansız Kliniği’nin açılışı, toplumun sağlık hizmetlerine katkı sağlama vizyonumuzun bir yansıması olarak gerçekleşmiştir. Sağlık alanındaki bu değerli adımımızla, bireylerin daha iyi sağlık hizmetine erişimini ve kaliteli bakımı amaçlayarak toplumumuzun sağlığını desteklemeyi hedefliyoruz.